Vårprogram 2018

Svängigt skön och härlig jazz….

… är vad vi bjuder på. Missa inte chansen att ta med era vänner på så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i vår på konserthuset..

Det finns jazz för alla smaker. Nästan alla jazzformer och inte minst flera härliga sångerskor på våra jazzscener och därtill en svängig och gungande start 23 januari med jazzsångerskan Linda Pettersson och pianisten Mathias Algotsson. Totalt är vi fem gånger i Lilla salen och en gång i vardera stora salen och foajén.

Framför oss ligger ett som alltid väl genomarbetat program. Öppnar gör vi som sagt redan tisdag 23 januari. Dessutom har vi liksom tidigare år en eftermiddagskonsert, tisdag 3 april kl 15.00, så att alla som inte gärna vill gå ut på kvällen kan få lyssna till skönt svängig musik i sällskap med ett av Sveriges absolut bästa tolvmanna-

storband, Kustbandet, tillsammans med en för många ny härlig bekantskap Kiralina Salandy. Allt under den trevlige, musikaliske och populäre Jens Jesse Lindgrens suveräna ledning. Liksom vid tidigare gånger föreligger viss risk för publikrusning då vi dels håller entrépriset lågt dels samarbetar med Västerås olika pensionärsorganisationer för att nå ut till så många som möjligt.

OBS! Platsnumrerade biljetter denna konsert.

Och inte att förglömma fredag 23 februari då vi har äran och ynnesten få presentera två veritabla internationella skandinaviska storheter i ett magnifikt duosamarbete nämligen svenske supergitarristen Ulf Wakenius och finske världspianisten Iiro Rantala. Studera vårprogrammet noggrant och vi är övertygade om att ni kommer uppskatta vår mycket välblandade jazzkollektion för vårsäsongen 2018 som vi som alltid försökt göra så attraktiv som möjligt för alla och envar oavsett musikaliska preferenser.

Målsättningen med våra jazzkvällar är alltid att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när han/hon lämnar konserthuset efter ett av våra arrangemang. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt.

Ladda ner Jazzens Vänner vårprogram 2018

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang

Swedish Swing Society – 25 år ung trio!