Höstprogram 2017

Svängigt skön och härlig jazz….

… är vad vi bjuder på. Missa inte chansen att ta med era vänner på så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i höst på konserthuset..

Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk jazz till fullödig mainstreamjazz och exakt på hundraårsdagen av stängningen av glädjekvarteren i New Orleans en storslagen Storyvilleparad söndag 12 november. Som alltid ett gediget och väl genomtänkt program.

Tisdag 26 september öppnar vi med att en av Västerås-publikens mest populära basister, Hans Backenroth, kommer i sällskap med några av sina absolut bästa vänner: Nisse Sandström, Erik Söderlind, Leo Lindberg och Jocke Ekberg. Sedan har vi tisdag 10 oktober med högklassig vokaljazz med tre av Sveriges bästa jazzsångerskor på scenen. Eftermiddagskonserten för alla daglediga har vi tisdag 24 oktober. Denna gång med Gösta Linderholm & His Trad Brothers. Köp biljetterna per omgående. Det torde föreligga risk för publikrusning då vi dels håller entrépriset lågt dels samarbetar med Västerås olika pensionärsorganisationer för att nå ut till en så bred publik som möjligt.

Söndag 12 november kommer sannolikt även den att skapa rejäl efterfrågan på biljetter. Då hyllar vi, exakt på hundraårsdagen stängningen av Storyvillekvarteren i New Orleans med minst fyra olika svängiga svenska tradjazzband plus tre amerikanska gäster med sina rötter förankrade i New Orleans: Stephanie Trick, Paolo Alderighi och Duke Heitger. Banden som spelar är Tuxedo Jazzband, Mississippi Seven, Classic Jazz Quartet och Aros Dixie Group. Avslutar hösten gör vi tisdag 5 december med en av Sveriges absolut största dragspelskungar Bengan Janson med Trio.

Målsättningen med våra jazzkvällar är alltid att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när han/hon lämnar konserthuset efter ett av våra arrangemang. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt.

Ladda ner Jazzens Vänner höstprogram 2017

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang

Klas Lindquist Kvartett

Bengan Janson Trio