Höstprogram 2018

Svängigt skön och härlig jazz….

… är vad vi bjuder på. Missa inte chansen att ta med era vänner på så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i höst på konserthuset. Det blir t.ex. en härlig blandning av såväl svenska som danska jazzmusiker som ni inte bör missa.

Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk jazz till fullödig mainstreamjazz och som extra krydda, tisdag 6 november kl 15.00 Louis Armstrongs okände lillebror Leroy Armstrong tillsammans med sin käresta Caroline Wennergren ackompanjerade av David Carbe Kvartett. Men redan lördag 1 september är vi tillsammans med Västerås Sinfonietta delvärd i en stor hyllning till Västeråssonen Esbjörn Svensson med finländske superpianisten Iiro Rantala i sällskap med Esbjörns triokamrater Magnus Öström och Dan Berglund samt Västerås Sinfonietta.

Vår egen officiella öppning är tisdag 25 september då vi åter i Västerås presenterar en av Västeråspublikens mest uppskattade världstenorister, Scott Hamilton. Sedan har vi tisdagarna 9 och 30 oktober med högklassig trumpetjazz i två olika band med Karl Olandersson och Mårten Lundgren. Däremellan, 23 oktober, hyllar vi med bl a Bertil ”Jonas” Jonasson och ett lokalt fint band världens störste barytonsaxofonist Lars Gullin som i år skulle ha fyllt 90 år. Så tisdag 13 november får vi glädjen avnjuta sextetten Sisters of Jazz som under rubriken ”It’s all about the ladies” presenterar ett antal mindre kända eller rent av bortglömda kvinnliga artister, kompositörer och textförfattare.

Avslutar hösten gör vi tisdag 27 november med Bobo Stenson Trio och tisdag 4 december då vi med en förnämlig kvintett hyllar och minns Svend Asmussen och Toots Thielemans och deras underbara musik.

Målsättningen med våra jazzkvällar är alltid att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när han/hon lämnar konserthuset efter ett av våra arrangemang. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt.

Ladda ner Höstens program 2018 här

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang

”Lars Gullin 90 år” med bl a Bertil ”Jonas” Jonasson

Mårten Lundgren Quartet Plays the Music of Bob Dorough

Caroline Wennergren, Leroy Armstrong & David Carbe Kvartett

Sisters of Jazz – ”It’s all about the ladies”

Bobo Stenson Trio

Hyllning till Svend Asmussen & Toots Thielemans