Vårprogram 2019

Svängigt skön och härlig jazz….

…. är vad vi alltid bjuder på. Missa inte chansen att ta med vänner och bekanta på så många som möjligt av alla de svängiga konserter vi bjuder in till i vår på konserthuset. Det blir t ex en härlig blandning av svenska, amerikanska och italienska jazzmusiker av högsta klass som ni inte bör missa.

Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk jazz till fullödig mainstreamjazz och inte minst flera härliga sångerskor. En gång är vi i Stora salen, en gång i foajén och fem gånger i Lilla salen. Som alla säsonger tidigare försöker vi även denna gång bjuda på ett flertal nya konstellationer som inte tidigare besökt oss, t ex redan tisdag 22 januari från Göteborg ”More than a Pair” och tisdag 5 mars då vi presenterar en av Sveriges senaste stjärnor på vokaljazzhimlen Amanda Ginsburg som föredrar något så ovanligt som att nästan enbart sjunga på svenska såväl egna som redan etablerade populära och kända melodier. Vår nya Monica Zetterlund utropar många recensenter. Kom, lyssna och avgör själva!

En annan i Västerås nästan okänd trio är Trio X från Uppsala som avslutar vårsäsongen tisdag 23 april tillsammans med Magnus Lindgren. Då är vi i foajén med möjlighet att utöver svängig jazz även få avnjuta lite gott att äta och dricka. Ytterligare många högklassiga godbitar finns i vårt programblad, så läs och välj. Bl a hittar du där efterlängtade återbesök av såväl gitarristen Frank Vignola med sina svenska vänner som Larry Franco Trio. Larry kommer då att primärt hylla minnet av Nat King Cole som 2019 skulle ha fyllt 100 år. Lika bra att köpa biljetterna per omgående så ni inte riskerar missa! Det är alltid viss risk för utsålt – åtminstone i Lilla salen.

Målsättningen med våra aktiviteter är att ingen, vare sig bland Er kära jazzvänner eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när man beger sig hemåt efter en jazzkväll arrangerad av oss. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Så det är bara att pricka av och notera i almanackan vårens alla jazzbegivenheter för vi bjuder bara på artister och orkestrar av högsta klass som i sin tur garanterar toppkonserter.

Ladda ner Vårens program 2019 här

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang

Magnus Lindgren & Trio X