Höstprogram 2019

Svängigt skön och härlig jazz….

… är vad vi bjuder på. Missa inte chansen att ta med era vänner på så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i höst på konserthuset. Det blir en härlig blandning av såväl svenska som utländska jazzmusiker som ni inte bör missa.

Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk jazz till fullödig mainstreamjazz och som lite extra krydda, tisdag 19 november kl 15.00 då vi åter har den härlige Gösta Linderholm & His Trad Brothers som gäst vid eftermiddagsjazzen för alla som är daglediga i vår hemstad. 

Det program vi presenterar i höst hoppas vi skall väcka minst samma intresse som det senaste årets program som såväl vi som även vår publik överlag funnit så bra och tilltalande att det vid ett flertal tillfällen varit utsålt till sista plats. För oss som arrangör är inte detta överraskande då vi vet vilken hög klass det är på samtliga våra arrangemang men att även nästan okända grupper eller artister fyllt Lilla salen känns definitivt extra tillfredsställande och inspirerande inför framtiden. Vågar vi tro att jazzintresset i Västerås går en ny och härlig framtid till mötes!? 

Rent av vågar vi garantera att du och alla andra jazzälskare har ett verkligt fint intressant och spännande jazzprogram i höst att se fram emot. Ett program som bl a innehåller dels ett flertal av Sveriges etablerade jazz-musiker i olika konstellationer dels ett antal olika nordiska och amerikanska jazzmusiker. Bland musiker med amerikanskt medborgarskap ser vi särskilt fram emot att för första gången i Sverige få hälsa så efterfrågade pianisten och jazzsångerskan Champian Fulton välkommen. Inte här heller att glömma dubbelpianisterna Stephanie Trick och Paolo Alderighi som avslutar höstsäsongen tisdag 3 december. 

Målsättningen med våra jazzkvällar är alltid att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när han/hon lämnar konserthuset efter ett av våra arrangemang. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. 

Ladda ner Höstens program 2019 här

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang