Vårprogram 2017

Svängigt skön och härlig jazz….

….är vad vi bjuder på.
Missa inte att ta med era vänner till så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i vår på konserthuset.

Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk jazz till mainstreamjazz och inte minst en fullödig hyllning av Meta Roos till Ella Fitzgerald som i år 2017 skulle ha fyllt 100 år. Två gånger är vi i Stora salen och fem gånger i Lilla salen. Framför oss ligger som alltid ett gediget och väl genomtänkt program.

Öppnar gör vi tisdag 24 januari med att få presentera två mycket uppskattade fäder och deras två söner i en och samma kvintett. Skönt sväng och mycket kul blir det nog den kvällen. På detta en dos av klassisk gitarrjazz i 30/40-talstappning innan en av Danmarks idag, över hela världen, mest efterfrågade jazzsångerskor Sinne Eeg kommer åter till oss. Dessutom numera helt enligt tradition eftermiddagskonserten kl 15.00 för alla ”daglediga” tisdag 4 april då Peter Lind & the Cabaret Band låter oss få vara med i den amerikanska södern där jazzens föddes i New Orleans innan slutligen Meta Roos tisdag 18 april sätter punkt för vårsäsongen med sin storartade hyllning till The first Lady of Jazz Ella Fitzgerald.

Och inte att förglömma lördag 25 mars då det är dags för FESTIJAZZ 2017 med ett mycket förnämligt och blandat musikeruppbåd på högsta såväl internationella som nationella nivå. Studera programhäftet noggrant och vi hoppas att var och en med största sannolikhet kommer att uppskatta vårt mycket väl sammansatta utbud av olika jazzakter för vårsäsongen 2017. Målsättningen med våra jazzkvällar är alltid att ingen, vare sig bland Er eller våra gästande musiker, skall känna sig besviken när han/hon lämnar konserthuset efter ett av våra evenemang. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt.

Ladda ner Jazzens Vänner vårprogram 2017

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang